Kan een Plasmafilter in elke afzuigkap?

Kan een Plasmafilter in elke afzuigkap?

Een Plasmafilter kan in vrijwel elk type afzuigkap geplaatst worden. Er zijn ronde en vlakke Plasmafilters waarbij het ene type geschikt is voor een wand afzuigkap en het andere specifiek ontwikkeld is voor inductie kookplaten met afzuiging. Een Plasmafilter kan op zowel nieuwe als bestaande afzuigkappen geplaatst worden en zorgt voor schone lucht plus een flinke energiebesparing.

Een Plasmafilter filtert de lucht vele malen beter dan een koolstoffilter en zorgt ervoor dat er geen afvoer meer naar buiten hoeft te worden gelegd. Hierdoor houd je de warmte in de woning waarbij er op jaarbasis een flinke energiebesparing plaatsvindt.

Een Plasmafilter is in aanschaf duurder dan een koolstoffilter maar doordat het Plasmafilter geen maanden maar jaren meegaat is het op de lange duur een stuk voordeliger om een Plasmafilter te plaatsen.

Rekenvoorbeeld

VIKICKS plasmafilter ontwikkeld door PlasmaMade – gemiddelde levensduur 8 tot 10 jaar. Op basis van een aankoopprijs van € 299,- kost dit filter bij een levensduur van 8 jaar slechts € 3,11 per maand.

Overzicht Plasmafilters per type afzuigkap: